maandag 16 april 2012

Personeel ECB vreest inflatie.

Onderstaand opiniestuk, vandaag geschreven door Maarten Verheyen :


Het personeel van de ECB heeft gevraagd om de pensioenen "inflatievast" te maken. Opmerkelijk. Is het niet de taak van de ECB om de inflatie te bestrijden? Het is natuurlijk allemaal een rookgordijn, dat inflatiemandaat. De centrale banken bepalen of er inflatie zal zijn. Zij zijn het die beslissen hoeveel geld er geprint wordt.

Al dat geroep op iedereen die de prijzen verhoogt, is dan ook bijzonder hypocriet.
Toen de wereld nog opereerde onder een goudstandaard was er 200 jaar lang geen inflatie.

TWEEHONDERD JAAR!

Kan je je dat voorstellen? Dat de prijzen over een periode van twee eeuwen niet stijgen? Een duidelijker bewijs dat geld printen en inflatie hand in hand gaan, kan je toch niet krijgen. Onder de goudstandaard bleef de geldhoeveelheid namelijk gelijk.

Maar goed, terug naar het personeel van de ECB. Zij willen hun pensioen beschermen tegen inflatie. Een aantal weken geleden lekte ook al uit dat een lid van de Federal Reserve zijn vermogen in goud heeft gestoken.

Dit zijn de mensen die ons moeten beschermen tegen inflatie!

Als je hun beleggingen bekijkt, dan kan je niet anders dan vaststellen dat ze de eigen slaagkansen laag inschatten. Je beseft toch dat het schip zal zinken als de kapitein zijn reddingsboot gereed maakt, niet?

groeten,

Maarten Verheyen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten