donderdag 10 mei 2012

Een brief van een gemotiveerde medestander

Hallo,

dinsdag 29 mei gaat de algemene vergadering van de Nationale Bank weer door, altijd een geanimeerd gebeuren.

Ik weet niet of jullie (nog) aandeelhouder zijn, anders moet ge maar snel een aandeel kopen (minder dan 2200 € voor iets dat er minstens 10.000 waard is) en waar u op 5 juni een dividend van netto 106,32 € op krijgt of een rendement van meer dan 4,8% (waar krijgt een mens dat nog ???).
Dit kan de beste investering van je leven zijn (je mag ook gerust 10 of 100 aandelen kopen)

Dat aandeel wel op naam laten zetten zodat ge een uitnodiging krijgt van de bank voor de vergadering. Zeker doen, we rekenen op uw aanwezigheid.
De vergadering begint om 14 uur.

Concreet ijveren wij voor het herstellen van de koopkracht van het eerste dividend.
Bij de oprichting van de bank werd een eerste dividend voorzien van 6%, op het kapitaal.
Op 1000 (goud)franken was dit dus 60 goudfranken.
Die 60 frank van toen wordt vandaag nog steeds als 60 Bef of 1,5 € als eerste dividend uitbetaald.
Het is toch duidelijk voor iedereen dat 60 frank van toen niet meer hetzelfde is als 60 Frank van nu. Trouwens, het is heel eenvoudig. Die 60 Frank waren 3 goudstukken van 20 Bef (Louis) en die zijn vandaag 240 € per stuk waard of die 60 Frank van 1850 zijn vandaag 720 € waard en dat is dus heel wat meer dan de 1,5€ die de bank nu uitbetaald.
Of zou Mijnheer de Gouverneur het ook normaal vinden dat zijn loon vandaag nog steeds de 18.500 Bef zou zijn die zijn voorganger in 1850 ontving.???

In de loop der jaren is er een aandelensplit in 3 geweest waardoor eerlijkheidshalve het eerste dividend maar 2% van het kapitaal meer is.
Ook dat willen we toegeven. Dit eerste dividend aangevuld met de opbrengst van de staturaire portefeuille (het klein beetje winst waar we als aandeelhouder recht op hebben, en wat we ook niet betwisten) zou een netto dividend moeten opleveren van ong. 600€.
Dit is voor de bank geen probleem want die maken meer dan voldoende winst en voor de staat kan dit ook geen probleem zijn want hun dividend als aandeelhouder (50% van de aandelen) zou meteen ook stijgen wat onze regering die chronisch ziek is aan geldtekort ook goed van pas zou komen.

Een win-win situatie die er alleen niet van komt omdat de bestuurders van de bank te lui zijn om iets te veranderen en dat alleen zullen doen als er een meute groene petten blijft zagen en ambetant doen.

Een netto dividend van 600 € zou omgerekend aan een dividendrendement van 5% een koers betekenen van 12.000 €, en dan kan de kassa rinkelen !!! want heel wat pensioenfondsen en verzekeringen zullen maar al te graag een stabiel aandeel met hoog rendement in hun portefeuille nemen.
Het is allemaal mogelijk, er moeten alleen voldoende groene luizen zitten in de pels van de ingeslapen directeurs om ze wakker te schudden en tot aktie te dwingen.

Als ge dan toch komt, probeer dan om 11h30 aan de Warmoesberg te zijn.
We gaan eerst nog wat betogen om en rond de gebouwen van de bank om aandacht te trekken op de onrechtvaardige behandeling van de privé aandeelhouders.
Dit jaar is de winst van de bank gestegen, wordt het aandeel van de staat verhoogd, wordt een groter bedrag naar de reserves gebracht EN WORDT HET DIVIDEND VOOR DE AANDEELHOUDERS VERMINDERD !!!!
Dit is complete willekeur en openlijke pesterij aan het adres van de aandeelhouders.

Wij rekenen op jullie medewerking; één dag opofferen van jullie drukke pensioenbezigheden is alles wat wij vragen.
Hopelijk tot dan.

groetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten