dinsdag 5 maart 2013

Stinkende zweren!

De meest stinkende zweer in het Belgische politieke spel is zonder meer ons aller Nationale Bank, waar onze grote leiders de meest onwaarschijnlijke toeren uitgehaald hebben om de Belgische bevolking in zijn totaliteit en de privé aandeelhouders van de Bank in het bijzonder te belazeren op een manier die zelden vertoond is in de geschiedenis van de mensheid.

Iedere keer dat de onafhankelijke directeurs van de NBB hun neus buiten steken, probeer ik aanwezig te zijn om even op de NBB-zweer te duwen en dat begint steeds meer pijn te doen.
De toeren die de onafhankelijke NBB heden ten dage moet uithalen om de regering een handje te helpen, bij het in mekaar klussen van frauduleuze begrotingen, wordt stilaan lachwekkend.
De voorbije week was ik aanwezig op de NBB voordrachten te Antwerpen, Luik, Mechelen en Brugge en donderdag was ik present op een internationale conferentie te Brussel. En geloof me vrij, het ligt er vingerdik op: de mensen beginnen te begrijpen dat ze voor de zot gehouden worden.

Ondertussen blijven onze machtige achtbare tegenstrevers met vuur spelen doch in tegenstelling tot het verleden beginnen ze gewaar te worden dat met vuur spelen gevaarlijk kan zijn.
Praten helpt! Een fatsoenlijk dividend voor de aandeelhouders van de NBB zou een goede zalf zijn om te beginnen met het behandelen van de stinkende NBB zweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten