donderdag 24 oktober 2013

Voor de lol!

Modrikamen, Deminor, Paul Huybrechts, Jesse Livermore, Criticus, Wapperke, Daytraderke en ontelbare anderen hebben allemaal heilige eden gezworen dat ze zouden strijden tot de onvermijdelijke overwinning binnen was doch geen enkele heeft woord gehouden. Het overgrote deel haakte af en enkele anderen zijn gewoonweg tegen beginnen te werken.

De redenen om af te haken, waren legio: sommigen haakten af om commerciële redenen, anderen wilden lid worden of blijven van het establishment doch de meesten konden het niet opbrengen om af en toe een kleine inspanning te leveren om samen de finish te bereiken.

Eenmaal per jaar de algemene vergadering bijwonen en af en toe eens naar een interessant evenement komen om plezier te maken, is voor de meeste mensen vandaag een brug te ver. Ze laten liever hun toekomst en die van hun nagelslacht om zeep helpen door een bende corrupte onderkruipers dan af en toe (één, twee, drie keer per jaar) eens een handje te komen toesteken om het addergebroed schaakmat te zetten.

Vervolgens verschieten ze dat ze bedrogen worden. Janken, kankeren en emmeren zonder grenzen doch proberen om het tij te keren? Daar is toch niks tegen te doen meneer.

Let op! Ik vraag niet om vijf hectaren landbouwgrond met de hand om te spitten of om een ijskoude snelstromende rivier over te steken hoor. Ik vraag om, getooid met een groen hoofddeksel, af en toe eens naar een interessante voordracht te komen en achteraf van de meestal aangename receptie te genieten of samen nog een pint te gaan drinken.

Dat helpt toch niks meneer. Als je zo wereldvreemd bent dat je dit gelooft, doe het dan niet om de corruptie te bestrijden doch voor de vriendschap, de lol en de gezelligheid en wees verbaasd als het achteraf toch geholpen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten