dinsdag 25 maart 2014

Angst in zijn meest zuivere vorm!

Een wakkere medestander schoot in actie na het lezen van mijn post in verband met het mogelijk verschuiven van de datum van de algemene vergadering van de NBB. Hij ontving het volgende antwoord:

Geachte heer,

Overeenkomstig artikel 61 van de Statuten van de Nationale Bank, vindt de algemene vergadering van aandeelhouders plaats op de laatste maandag van de maand mei, om 14 uur. Dit jaar zou dat maandag 26 mei 2014 zijn, om 14 uur.

Er is evenwel op dit ogenblik een wet in voorbereiding in het Parlement, die toelaat om de datum van de algemene vergadering van aandeelhouders vast te leggen op de derde maandag van de maand mei, om 14 uur. Dit jaar zou dat maandag 19 mei 2014 zijn, om 14 uur.

Indien deze wet tijdig in werking treedt, kan de nieuwe datum reeds dit jaar worden toegepast, en vindt de algemene vergadering plaats op 19 mei 2014. Indien, evenwel, de wet niet tijdig zal zijn uitgevaardigd, zal de algemene vergadering doorgaan op 26 mei 2014.

De Nationale Bank volgt het wetgevend proces van nabij op en zal te gepasten tijde communiceren over de precieze datum van de algemene vergadering van 2014.

Hoogachtend,

Marcel Van Campen,
Diensthoofd Secretariaat
Nationale Bank van België.

Nu gaan ze zelfs het verschuiven van de datum van de algemene vergadering niet meer op de algemene vergadering behandelen maar gewoon door hun politieke vriendjes laten aanpassen in functie van de data van de verkiezingen.

De onafhankelijke Nationale Bank van België, een droevig spektakel met politieke marionetten in de hoofd- en bijrollen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten