vrijdag 8 februari 2013

Wraakroepend!

In 1970 was België nog één van de tien rijkste landen ter wereld met enorme reserves en een werkloosheid die verwaarloosbaar was.
Vandaag is ons landje, met schulden die nooit kunnen terugbetaald worden en sociale verplichtingen die nooit kunnen ingelost worden, virtueel failliet.
Door het waardeloos maken van het papiergeld en te herstarten, zullen we uiteindelijk toch verder kunnen boeren.
Hoe is dit kunnen gebeuren? Waarom hebben onze grote leiders niet ingegrepen ? 
Op de Algemene Vergadering van de Nationale Bank dd. maandag 27 mei 2013 kunt U de mensen, die een belangrijke rol in dit drama gespeeld hebben, persoonlijk aanspreken.

Onze onafhankelijke gouverneur Luc Coene begon zijn carrière bij de Nationale Bank in 1973 en werd een hoofdrolspeler in de Belgische politiek.
Onafhankelijk gouverneur Coene heeft gans de periode van rijk naar arm bewust meegemaakt van op de eerste rij.
De Algemene Vergadering van de NBB is zodoende het moment bij uitstek om uit te vissen wat er juist fout gelopen is.

Gisteren was minister van Staat Philippe Maystadt op post te Charleroi alwaar hij kwam uitleggen dat de euro een sterke munt was zonder problemen.
Philippe Maystadt is quasi ononderbroken minister geweest van 1979 tot 1998, hij was onder meer minister van Begroting en gedurende tien jaar minister van Financiën.
Uiteraard stelde ik hem de vraag hoe het mogelijk was dat België in deze toestand verzeild was geraakt en als een gewiekst politicus ontweek hij handig de hete aardappel doch de boodschap was duidelijk aangekomen bij het publiek. Maystadt vertelde ook over de Europese Bankenunie waarbij hij wees op de problemen in Duitsland met de dubieuze banden tussen Duitse politici en hun befaamde Landesbanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten