woensdag 9 april 2014

Vraag 3 algemene vergadering Belgacom

Na de liquidatie van Didier Bellens verklaarde minister Jean-Pascal Labille het volgende in verband met de verloning van onze nieuwe CEO Dominique Leroy:

"Wij hebben het loonplafond vastgelegd. Wat daarbovenop komt aan extralegale voordelen is een beslissing van de raad van bestuur van Belgacom en Belgacom is een autonoom bedrijf".

a. Hoe autonoom was de raad van bestuur van Belgacom op het moment dat er besloten werd om contractbreuk te plegen ten overstaan van Didier Bellens?
b. Was het de autonome raad van bestuur van Belgacom die besliste om CEO Bellens te ontslaan of gebeurde dit na tussenkomst van de hoofdaandeelhouder?
c. Na de uitlatingen van Didier Bellens dd. 7 november 2013 ging alles zeer snel: kan de raad van bestuur van Belgacom een exact tijdsverloop van de gebeurtenissen schetsen zodat de aandeelhouders deze situatie correct kunnen inschatten?
d. Wie kwam op het idee om een onschuldige en waarheidsgetrouwe uitlating als "een beetje zoals een klein kind om zijn Sinterklaas komt" als een zware fout te bestempelen?
e. Indien de contractbreuk met Didier Bellens een gevolg was van een rechtstreekse inmenging van de hoofdaandeelhouder: Hoe autonoom mag de raad van bestuur van Belgacom zich na een bijzonder slaafse opstelling noemen in de toekomst?
f. Over welke extralegale voordelen wilde minister Labille het Belgische volk niet informeren?
g. Kan de autonome raad van bestuur van Belgacom de aandeelhouders meer informatie verschaffen over de juiste verloning van onze nieuwe CEO?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten