woensdag 26 februari 2014

Wedde directeurs NBB ter discussie!

Blijkbaar heeft de regering aan de onafhankelijke directeurs van de NBB gevraagd om hun salarissen te herzien.
We kunnen deze materie op verschillende manieren bekijken.

1. Gelet op het feit dat de onafhankelijke directeurs van de NBB enkel begaan zijn met het algemeen belang zou een salaris van 150.000 euro per jaar ruimschoots moeten volstaan.

2. Gelet op de onvergeeflijke fouten die de onafhankelijke directeurs van de NBB gemaakt hebben gedurende de jongste decennia zou 50.000 euro per jaar misschien gepaster zijn.

3. Gelet op het feit dat het eerste dividend voor de aandeelhouders van de NBB door de onafhankelijke directeurs van de NBB nog steeds op 1,5 euro per aandeel gehandhaafd wordt, hetzelfde niveau als in 1850, zou het hen sieren indien ze hun wedde ook zouden herleiden tot het peil van 1850, namelijk 458,60 euro per jaar voor de gouverneur. Het eerste dividend voor de aandeelhouders blokkeren op het niveau van 1850 (1,5 euro) en ondertussen de wedde van de gouverneur verhogen van 458,6 naar +/-750.000 euro lijkt niet erg rechtvaardig.

Het belangrijkste dividend voor de aandeelhouders +0% en de wedde van de gouverneur +163.441%, hier wordt duidelijk met twee maten en twee gewichten gemeten!

1 opmerking:

  1. Beste,
    Een kleine vraag; over welke fouten gaat het hier concreet eigenlijk? Ik zou graag een fatsoenlijke argumentatie kunnen voorleggen tijdens discussies... mijn post: wimpuntgrauxapestaartjetelenetpuntbe. (tegen spam; de punt en de apestaartje vervangen door hun respectievelijke symbolen). Alvast bedankt voor uw terugkoppeling!

    BeantwoordenVerwijderen