zondag 8 juni 2014

Post Scriptum vraag 5 CERA

Gisteren bleek op de algemene vergadering dat CERA vorig jaar geen 14,1 miljoen aandelen maar meer dan 18 miljoen KBC aandelen had verkocht om het puin te ruimen dat ontstaan was door de aankoop van 6 miljoen KBC aandelen op krediet in 2007.

CERA verkocht in november 2013 14,1 miljoen KBC aandelen en verspreidde hierover een persbericht doch CERA verkocht eveneens 4 miljoen KBC aandelen op de beurs in de periode medio augustus - begin september 2013 (jaarverslag 2013 pagina 74).

Dit is niet zonder belang want het illustreert hoe achterbaks deze mensen durven zijn.

Op zaterdag 27 september organiseerde CERA namelijk een buitengewone algemene vergadering om een nieuwe revisor te benoemen omdat de vorige met een grote meerderheid was weggestemd op de gewone algemene vergadering van juni 2013.  Tijdens die buitengewone algemene vergadering werd met geen enkel woord gerept over de verkoop van 4 miljoen KBC aandelen tegen een gemiddelde prijs van +/-34 euro.

Ook bij de communicatie over de verkoop van 14,1 miljoen KBC aandelen werd met geen woord gerept over die vier miljoen KBC aandelen die enkele maanden eerder waren verkocht.  Zo moet je dus als kleine vennoot echt heel diep gaan graven om je te kunnen verweren tegen deze dikbetaalde hoge prominenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten