dinsdag 3 maart 2015

Mysterie opgelost!

Op 31 mei 2014 verscheen er in De Tijd een artikel getiteld
"De oorlogsmachine van Bart De Wever" en daarin vinden we volgende passage:

"Na de overwinning in 2010 zag De Wever in dat het zo niet verder kon.  Hij gaf Piet De Zaeger de opdracht een organisatie die naam waardig uit te bouwen.  De Zaeger: 'Ik ben meteen beginnen aanwerven.'  Het valt op: veel van de mensen die vandaag aan de touwtjes trekken, zijn er toen bijgekomen.  In de eerste plaats geldt dat voor Guy Clémer, het hoofd van de studiedienst en volgens vriend en vijand een klasbak.

"Hij is een van de geheime wapens van onze partij", zegt Hendrik Vuye, professor staatsrecht aan de universiteit van Namen, die ook bleef plakken na de onderhandelingen, waaraan hij als extern expert voor de N-VA deelnam.  "Clémer is een cijferman, niemand kent de finesses van de financieringswet zo goed als hij.  Maar los van dat heeft hij ook een indrukwekkend netwerk.  Hij werkte bij Voka en was een tijdlang hoofdeconoom van Guy Verhofstadt.  Hij is lid van de Hoge Raad van Financiën en heeft goed banden met Luc Coene (Nationale Bank) en het bedrijfsleven."

Bij de mensen die in de leeuwenkuil van de N-VA werken, is ook een anoniem topbankier die al jaren hand-en spandiensten aan de N-VA levert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten