donderdag 16 februari 2012

Coene & co, de makers van de crisis!

Onderstaande tekst werd gisteren, naar aanleiding van de voordracht van onafhankelijk gouverneur Luc Coene, uitgedeeld aan de ingang van de NBB te Antwerpen. Kan iemand dit pamflet vertalen naar foutloos Frans zodat ik hem ook in Wallonië kan gebruiken?


Coene & co, de makers van de crisis!

Misschien heeft U het ook al gemerkt: we zitten in de tweede fase van de zwaarste financiële crisis uit de geschiedenis en we worden geconfronteerd met een bijzonder eigenaardig fenomeen.

Luc Coene (NBB), Jean-Paul Servais (CBFA) en tal van andere prominenten, die medeverantwoordelijk zijn voor de huidige crisis, bezetten nog altijd hun machtige posities en kunnen zich zodoende full time wijden aan het verdoezelen van de onvergeeflijke fouten die ze gemaakt hebben en die aan de basis liggen van de actuele problemen.

Mijn belangrijkste vraag voor gouverneur Coene luidt als volgt:
Er zijn in de geschiedenis van België weinig mensen te vinden die dit land zoveel schade toegebracht hebben als U. U liet zich onder meer totaal verrassen door de crisis, die U had moeten zien aankomen, en vervolgens liet U zich bij Fortis en Dexia op een onwaarschijnlijke manier in de doeken doen door de Fransen. Om de waarheid aan het licht te brengen is het noodzakelijk dat U zo snel mogelijk open kaart speelt en de gemaakte fouten duidelijk op een rijtje zet. Wanneer denkt U hiermee te beginnen?

Onbekwame politici ontgrendelden de poorten van de financiële hel en hebzuchtige bankiers maakten gewetenloos misbruik van de geboden kansen doch hoe we het ook draaien of keren, de werkelijke verantwoordelijkheid voor de crisis ligt bij de centrale bankiers en de toezichthouders die, in plaats van hun plicht te vervullen, het spelletje rustig meespeelden en telkens weer de andere kant uitkeken indien dit van hen verlangd werd. Onafhankelijke centrale bankiers en toezichthouders zijn de mensen die ons moeten beschermen tegen de grillen en het kortetermijndenken van gevaarlijke politici. De voorbije decennia verloren de centrale bankiers elk restje onafhankelijkheid en fungeren zij als marionetten voor de mensen die aan hun touwtjes trekken. De afgrijselijke gevolgen van deze vieze spelletjes zullen in de komende jaren duidelijk worden.

Vandaag drukte De Tijd op haar frontpagina volgende oproep van onafhankelijk gouverneur Coene af: “Regering moet snoeien in de uitgaven”. Zonde dat hij daaraan niet gedacht heeft toen hij kabinetschef was van de heer Verhofstadt. Dankzij het feit dat Ali Verhofstadt en zijn veertig rovers het geld langs ramen en deuren buiten keilden, op het moment dat er bespaard kon en moest worden, is de situatie vandaag quasi uitzichtloos. En net op het moment dat de regering een onafhankelijke vrijwilliger nodig heeft, om te komen vertellen dat er gesnoeid moet worden, is het licht bij gouverneur Coene beginnen branden.

Op dinsdag 29 mei 2012 vindt de volgende Algemene Vergadering van de Nationale Bank van België plaats. Een NBB aandeel kost vandaag +/-2.500 euro en is er minstens tienduizend waard! Koop een aandeel van de Nationale Bank, laat het op naam zetten en kom op 29 mei naar de algemene vergadering om de verantwoordelijken voor de crisis aan de tand te voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten