woensdag 28 december 2011

Het goud van de NBB.

Het goud van de Nationale Bank is altijd van de NBB geweest, daarover bestaat niet de minste twijfel, het feit dat de Staat via manipulaties allerhande beslag legde op een groot stuk van de meerwaarde op het goud verandert daar niks aan. Bij de oprichting van de NBB in 1850 betaalden de aandeelhouders hun aandelen trouwens met edelmetaal, in die tijd zilver, dat later omgezet werd in goud. Als de aandeelhouders destijds hun aandelen betaalden met edelmetaal is het nogal straf om 150 jaar later te komen vertellen dat dat goud niet van de NBB is.

Ongeveer 80% van de goudvoorraad werd verkocht tegen prijzen rond 400.000 frank per kilogram terwijl dat goud in de boeken van de bank gewaardeerd stond tegen 54.752 frank (jaarverslag over 1984 pagina). Aangezien het goud van de NBB kwam de boekwaarde van dat goud bij de NBB terecht terwijl de meerwaarde gestort werd op een onbeschikbare reserverekening die bij vereffening van de NBB aan de Staat zou toekomen.

Ondertussen werden die meerwaarden, die op die "onbeschikbare reserverekening stonden, meer dan tien jaar geleden in de bodemloze Schatkist gestort om kunstmatig de Belgische Staatsschuld te drukken om zo onrechtmatig in het rijk van de euro te kunnen binnentreden.

Als ik mij niet vergis is de NBB nog steeds niet in vereffening zodat de centen op die onbeschikbare reserverekening onrechtmatig overgemaakt werden aan de Staat. Hierdoor werd die transfer een uitkering die uiteraard onderhevig was aan de verdeling die vermeld staat in de Statuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten