dinsdag 31 januari 2012

De crisis die uit de lucht kwam vallen!

Deze crisis kwam uit de lucht vallen en ze was de schuld van iemand anders.

Dat is het fabeltje dat de mensen, die deze crisis gecreeerd hebben, de massa opdissen.

De waarheid ziet er een tikkeltje anders uit: onbekwame politici, marionetachtige centrale bankiers en blinde toezichthouders creeerden het klimaat dat de tovenaars uit de financiele industrie nodig hadden om gigantische kunstmatige winsten te genereren. Dat zulks onze welvaart en de toekomst van onze kinderen zou vernietigen was voor deze mensen niet belangrijk omdat hebzucht tot een deugd verheven werd.

De geschiedenis zal duidelijk maken waartoe de nalatigheid en misdadige onkunde uiteindelijk zal leiden doch vandaag is de verwarring en onduidelijkheid nog steeds allesoverheersend. De reden hiervoor is zonder meer klaar: de hooggeplaatste verantwoordelijken voor deze crisis zitten nog steeds comfortabel in hun zachte fauteuils en kunnen dus rustig verdergaan met het verdoezelen van de realiteit.

De vragen, die iedere burger met een klein beetje gezond verstand moet stellen, luiden als volgt:
Waarom zouden de verantwoordelijke politici, nalatige centrale bankiers en toezichthouders zichzelf de gevangenis in praten?
Is het voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze crisis, aangezien ze nog steeds de touwtjes in handen hebben, niet veel gezelliger en veiliger om hun fouten toe te dekken en de massa op het verkeerde been te zetten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten