vrijdag 2 mei 2014

Inflatie, deflatie of schizoflatie?

Aangezien ik nogal wat dingen vertel, die de meeste mensen niet graag horen, graag enkele verduidelijkingen:

De euro zal niet ontploffen, hij zal uiteenvallen en ik heb oprecht medelijden met de goedgelovigen die blindelings in de holle propaganda van de mensen, die dat monetaire wangedrocht creëerden, geloven.

Voor wat betreft het fenomeen van de monetaire hyperinflatie: in 2007/2008 sukkelden we in de grootste financiële crisis uit de geschiedenis. Ondanks deze catastrofe steeg de waarde van het patrimonium van Belgische particulieren de jongste tien jaar van 1.100 miljard naar 2.000 miljard euro. De waarde van het vastgoed steeg op tien jaar tijd van +/-500 miljard naar +/-1.100 miljard euro. (cijfers Nationale Bank van België)

Bij een zware financieel/economische crisis dicteert de logica dat die waarde zou moeten dalen. In plaats van een daling kregen we echter een enorme stijging die enkel verklaard kan worden door de monetaire doping van de overheden die er tevens voor zorgde dat al die failliete banken kunstmatig overeind gehouden werden. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: de banken werden niet gered, zij werden kunstmatig overeind gehouden! Om deze illusie in stand te houden zijn onze politici en hun marionetten bij de centrale banken genoodzaakt om de situatie iedere dag te verergeren. We beleven historisch interessante tijden en het is zonder meer een wonderbaarlijk spektakel waarover geschiedkundigen later massa's boeken zullen schrijven.

Het is echt allemaal zo moeilijk niet hoor, enkel even je gezond verstand gebruiken en je kijkt los door de mistgordijnen. Mocht er geen inflatie zijn dan zouden ook de prijzen van de financiële activa relatief stabiel blijven. Dit is het dilemma waar ik al van in het begin van deze crisis voor waarschuw: het geld dat in het systeem gepompt wordt, komt terecht bij de partijen die deze crisis gecreëerd hebben en zij gebruiken die liquiditeiten enkel en alleen om nog meer zeepbellen te creëren. Ondertussen worden de gewone stervelingen massaal in de armoede geduwd waardoor we voor de consument langzaam maar zeker van een deflatie mogen gewagen. Inflatie in de monetaire wereld en deflatie voor de gewone man: voor het eerst in de geschiedenis bevinden we ons in een periode van schizoflatie en daar gaat een waanzinnig hoge prijs voor betaald worden. Raad eens wie voor die factuur gaat opdraaien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten