woensdag 8 augustus 2012

Onafhankelijk!

Vandaag een interessant artikel over onze onafhankelijke NBB in Knack op pagina 18/19.

Om premier Di Rupo even de status van superman te gunnen hebben de onafhankelijke directeurs van de NBB blijkbaar eventjes hun prognoses over de Belgische economie bijgekleurd.
Om de het leven van Di Rupo te vergemakkelijken, publiceerden de NBB en het Planbureau in mei nog heel optimistische groeivooruitzichten voor de Belgische economie.
Begin juni verhoogden de onafhankelijke directeurs van de NBB, wellicht onder de invloed van één of ander verboden middel, de groeivooruitzichten voor de Belgische economie van 0,1 tot 0,6% terwijl iedereen op dat moment merkte dat het niet zo goed ging in het bedrijfsleven.
Enkele dagen geleden publiceerde diezelfde NBB de cijfers over het tweede kwartaal 2012 en die gaven een krimp te zien van 0,6% waardoor de meest optimistische voorspellingen voor dit jaar nu een nulgroei voorzien.
De vooruitzichten voor het derde kwartaal kleuren in ieder geval bijzonder donker.
Dankzij deze foute inschatting, van onze onafhankelijke NBB, moest Di Rupo één miljard euro minder besparen om aan de doelstelling van een tekort van 2,8% te geraken.
Bedrog van de bovenste plank om de politieke vrienden te beschermen, noemt men dat.

Het artikel van Knack besluit als volgt: "Het allerergste is misschien wel dat de geloofwaardigheid van het Planbureau en de Nationale Bank door dit voorval aan diggelen ligt".

De geloofwaardigheid van de onafhankelijke Nationale Bank van België: de privé aandeelhouders kunnen er boeken over schrijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten