dinsdag 9 oktober 2012

Verkiezingen 14 oktober 2012

CD&V en VLD zijn verlamd van angst voor de uitslag van de verkiezingen die zondag gehouden worden.
Waarom zijn ze zo bang?
De reden ligt voor de hand: als je gedurende decennia zulke extreme dictatoriale onrechtvaardigheden begaat, zoals ze dat in het geval van de Nationale Bank gedaan hebben, betaal je daar vroeg of laat de rekening voor.
CD&V en VLD zijn per definitie partijen die het eigendomsrecht hoog in hun vaandel zouden moeten voeren doch in het NBB dossier blijkt dat ze eerder de communistische ideologie genegen zijn.
Het ergste van de zaak is dat deze partijen zich ondertussen heel goed bewust zijn van de fouten die er in het verleden, al dan niet opzettelijk, gemaakt werden doch dat ze zelfs niet de moeite doen om dit onrecht minstens gedeeltelijk ongedaan te maken.
De privé aandeelhouders van de NBB zijn heel redelijke mensen, misschien zelfs te redelijk en daarom valt het niet te begrijpen waarom men zelfs geen poging onderneemt om het eerste dividend van 6% uit 1850 aan te passen aan de evolutie van de koopkracht.
Zware fouten maken en weigeren om die recht te zetten? Met zulke mentaliteit ga je onherroepelijk de ondergang tegemoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten