maandag 28 september 2015

Van 1850 tot heden!

Om het gesjoemel en de corruptie bij de Nationale Bank bloot te leggen, moet je opletten om niet verloren te lopen in de jungle van manipulaties en bedrog die de Belgische politici vooral na de Eerste Wereldoorlog hebben gecreëerd om beslag te kunnen leggen op de winsten en de reserves van de Nationale Bank.


Daarom gaan we op deze blog minitieus alle jaarverslagen overlopen vanaf 1851 zodat iedereen netjes kan volgen hoe het bedrog evolueerde of hoe de NBB langzaam maar zeker haar onafhankelijkheid verloor en een politiek speeltje werd waar politieke partijen dikbetaalde postjes konden verdelen.


De belangrijkste elementen in heel de historie zijn:
1. het gegarandeerde eerste dividend van 6% voor de privé aandeelhouders, dat vastgelegd werd op een moment in de geschiedenis waar inflatie niet bestond en gelijk stond met monetaire ketterij, waardoor 60 frank uit 1850 (twee maandlonen voor een goedbetaalde arbeider) niet hetzelfde is als 1,5 euro heden (kostprijs voor twee minuten arbeid van een goedbetaalde arbeider vandaag);


2. het feit dat de Belgische Staat nooit één cent geïnvesteerd heeft in de Bank.  De Belgische politici maakten in 1948 misbruik van de naoorlogse situatie om de helft van de NBB te nationaliseren en maakten hierbij beloftes die in 1993 bij wet afgeschaft werden;


3. de voorbije decennia werden de privé aandeelhouders van de NBB systematisch onteigend zonder enige compensatie, een duidelijke inbreuk op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.  De Belgische Staat incasseerde hierbij meer dan 50.000 euro per aandeel en gebruikte dit fortuin om de staatsschuld kunstmatig te drukken om zo kunstmatig in het rampzalige euro-project te kunnen stappen.


Ziedaar, zo dadelijk reizen we naar 1851!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten