vrijdag 18 juli 2014

Mistgordijnen en misleiding?

Is het failliete Westen een oorlog aan het creëren om de catastrofale gevolgen van de financiële crisis te verhullen? Eerst een revolutie uitlokken om een democratisch verkozen president te verdrijven terwijl er amper een jaar later verkiezingen op het programma stonden goed wetende dat Rusland opnieuw de Krim zou aanhechten en Oekraïne volledig gedestabiliseerd zou worden.  Zelfs een gek doet zoiets niet zonder reden. 


Gans de geschiedenis is bezaaid met opzettelijk uitgelokte conflicten om je eigen problemen weg te toveren.  Op 28 juli is het precies honderd jaar geleden dat Oostenrijk-Hongarije de oorlog verklaarde aan Servië gevolgd door de Duitse inval in België op 3 augustus 1914. Hebben de verantwoordelijken voor de financiële crisis zo'n scenario uitgewerkt? Het neerhalen van een passagiersvliegtuig is in ieder geval het perfecte excuus om de spanning verder op te drijven.


Dankzij monetaire doping en morfine worden we nog steeds niet veel gewaar van de grootste financiële crisis uit de geschiedenis doch vroeg of laat blokkeert het financiële systeem omwille van een overdosis of onverwachte bijwerkingen.


Een belangrijk militair conflict zou de architecten van de financiële crisis goed uitkomen.  Mocht er nu een oorlog uitbreken, zouden ze het volgende kunnen zeggen:
"Zeer gewaardeerde slachtoffers van de financiële crisis, gedurende de voorbije zes jaar hebben Uw grote leiders keihard gewerkt om het financieel systeem en de economie terug op het juiste spoor te krijgen.  Bijna hadden we ons doel bereikt doch spijtig genoeg strooide de oorlog tussen Oekraïne en Rusland roet in het eten.  Uw grote leiders zijn nu genoodzaakt om onze bondgenoten in Oekraïne te steunen.  Om orde op zaken te stellen worden de banken gesloten en zijn transfers of opnames van meer dan 200 euro per dag verboden.  Uw grote leiders houden U op de hoogte.  Vraag niet wat Uw land voor U kan doen maar wat U voor Uw land kunt betekenen.  Leve de democratie, leve de vrijdheid, leve de too big to fail banken!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten