donderdag 9 oktober 2014

Herinnering!!!!!

Nogmaals herinner ik alle lezers van deze blog eraan dat een aandeel van de Nationale Bank, zonder rekening te houden met het goud, meer dan 17.000 euro per aandeel waard is.

Het goud, waarvan op de jongste algemene vergadering toegegeven werd dat het wel degelijk eigendom is van de Bank en niet van de Staat zoals de jongste decennia werd beweerd, vertegenwoordigt ongeveer 500 gram per aandeel of bijkomend bruto meer dan 15.000 euro per aandeel.

De totale waarde bedraagt zodoende meer dan 30.000 euro per aandeel of ongeveer tienmaal meer dan de huidige koers.

Om de onderwaardering van de NBB te bepalen, is er een belangrijk hulpmiddel namelijk de Bank voor Internationale Betalingen (BIB).  De NBB heeft bijna 10% in de centrale bank der centrale banken en de participatie van de NBB in de BIB is op zich meer waard dan de huidige koers van het NBB aandeel.

De privé aandeelhouders van de NBB zijn zeer redelijke mensen en zij streven al jaren naar maatregelen om de koers op een quasi kosteloze manier naar een niveau van twaalf- tot vijftienduizend euro te brengen door middel van de aanpassing van het eerste dividend uit 1850 aan de evolutie van de koopkracht.

Op deze blog kunnen jullie alle informatie hieromtrent terugvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten