dinsdag 28 oktober 2014

Peter Praet in De Tijd van vandaag!

Een mooi interview met Peter Praet vandaag op pagina 5 van De Tijd.

Ik postte volgende reactie op het artikel:

"Peter Praet, een fijne mens van goede wil gevangen in het web van de ontkenning. De realiteit aanvaarden, is voor deze mensen toegeven dat alles, wat ze in hun leven onderwezen en gedaan hebben, het gevolg was van verkeerde stellingen en inschattingen. 

Vijftig jaar jagen op kunstmatige groei die men dacht te kunnen financieren met schulden..... dat wordt pijnlijk ontwaken uit die utopische droom. We bevinden ons nog steeds in de opwarmingsfase van de grootste financiële crisis uit de geschiedenis. Het enige positieve aan deze crisis is dat je zoveel tijd krijgt om je voor te bereiden op het onvermijdelijke. 

Het pijnlijke is dat, als meer dan 5% van de mensen doet wat ze zouden moeten doen, de crisis haar ware gelaat zal tonen."

1 opmerking:

  1. Hallo,
    Bedoel je met 'wat de mensen zouden moeten doen' dat ze hun papiergeld zouden moeten omzetten in echte waarde zoals een huis, grond, aandelen, goud?
    Stel dat 5% van de mensen dat doet, gaan we dan in crisis? Kan je dat verduidelijken? Ik wil best bij die 5% mensen horen.

    Ondanks al de schulden en het blijvend creeren van geld (nu Japan weer) valt de geldontwaarding nog mee. Ik zie me nog niet zo snel met een kruiwagen geld een brood gaan kopen. In Duitsland na de oorlog had je die kruiwagen wel nodig maar toen was er geen Duitse economie en geen vertrouwen/vraag meer in de mark. Dat zie ik niet zo gauw weer gebeuren. Wat zou dit proces wel in gang kunnen zetten?
    Kunnen wij het ons permitteren om het vertrouwen te verliezen in onze euro/dollar/yen? Dat is hetzelfde als je eigen geld verbranden.
    Bedankt voor de tijd en moeite die je besteed aan je blog.

    BeantwoordenVerwijderen