woensdag 21 januari 2015

Procedure UBIZEN

In 2005 kon ik een groot deel van de resterende Ubizen aandeelhouders overtuigen om de strijd aan te gaan tegen het onrechtvaardig lage bod van het Amerikaanse Cybertrust dat nadien opging in de Dow Jones gigant Verizon.  Een groep kleine beleggers ging de strijd aan tegen een onrechtvaardige wet die op maat geschreven was van grote bedrijven die kleine aandeelhouders voor een appel en een ei uit de boot wilden duwen.

Na een slopende procedure voor het Hof van Beroep te Brussel verklaarde het Hof zich, omwille van een absurde wet, onbevoegd, waarna een groot deel van de aandeelhouders naar Cassatie trokken alwaar we in juni 2011 in het gelijk gesteld werden.

Vervolgens begon de procedure opnieuw voor een anders samengestelde Kamer van het Hof van Beroep te Brussel.  De laatste conclusies werden uitgewisseld in 2012 en sindsdien wachten we op een datum voor de pleidooien.

Zonet vernam ik van meester Arnauts dat het Hof van Beroep heeft laten verstaan dat de pleidooien "misschien" begin 2016 kunnen gehouden worden.

Voor de gewone burger in België betekent rechtszekerheid blijkbaar een onvoorstelbaar lange lijdensweg.  Voor grote bedrijven of rijke families is dit geen probleem, die blijven bestaan, kleine beleggers daarentegen gaan na x aantal jaren dood zodat het onrecht kan zegevieren.

Only in Belgium, zei Verhofstadt!

1 opmerking:

  1. Beste Noshirt. Ik heb nog met je mee aan tafel gezeten bij de eerste vergaderingen over deze 'class action suit' tegen Ubizen, maar ben uiteindelijk gezwicht voor het finale bod. Ik was toen al bedacht voor de uitputtingsslag die dit kon worden. Hopelijk halen jullie vooralsnog jullie gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen