zaterdag 11 mei 2019

Schriftelijke vragen algemene vergadering NBB vervolg


Vraag 6
In het jaarverslag lees ik dat vorig jaar de laatste goudlening werd terugbetaald.  Het risico, van het uitlenen van fysiek goud met als onderpand obligaties van dubieuze debiteuren met een waardering in fiat geld dat door de politiek van de centrale banken waardeloos wordt gemaakt, is enorm.  Verder bleek uit het verleden dat deze goudleningen werden toegekend tegen een verwaarloosbare vergoeding.
Kan de directie verzekeren dat de aandeelhouders nooit meer geconfronteerd zullen worden met dergelijke roekeloze operaties?

Vraag 7
Zoals de jongste weken nogmaals duidelijk geïllustreerd werd, leidt de voortdurende financiële crisis tot valuta- en handelsoorlogen.  In dergelijk labiel klimaat, waarbij wereldwijd de meeste landen tot over hun oren in de schulden zitten, moet er rekening gehouden worden met de meest onwaarschijnlijke situaties.  Onlangs verzocht Venezuela, het recentste slachtoffer van de oorlog om olie, de Bank of England tot de repatriëring van Venezuela's fysiek goud hetgeen door de Bank of England geweigerd werd.  Dit voorval bewijst nogmaals dat je nooit zeker bent dat je over je fysiek goud kunt beschikken indien dit door iemand anders bewaard wordt.
Gaat de Nationale Bank eindelijk het weinige goud dat ons nog rest repatriëren zodat we ons geen zorgen meer moeten maken over wat er met dat goud, in welke omstandigheid dan ook, gebeurt?

Vraag 8
De gouverneur van de Bank ontvangt naast zijn verloning van de NBB eveneens de vergoeding als bestuurder bij de BIB.
Hoeveel ontving gouverneur Smets vorig jaar voor de uitoefening van dit mandaat?
Is het ondertussen al duidelijk of hierop belastingen moeten betaald worden?

Vraag 9
Naast hun verloning als directeur ontvangen de directieleden van de Bank ook onkostenvergoedingen.
  1. Zijn deze onkostenvergoedingen forfaitair of worden zij vergoed in functie van de door de betrokken directeurs bewezen uitgaven?
  2. Hoeveel betaalde de Bank vorig jaar als onkostenvergoedingen voor de directieleden?

Vraag 10
Uit diverse bronnen vernam ik dat een groot deel van de gebouwen in de Berlaimontlaan te koop zullen worden aangeboden.
  1. Over welke gebouwen gaat het hier?
  2. Wat is de totale grondoppervlakte waarop deze gebouwen staan?
  3. Werd er een raming gemaakt over de mogelijke verkoopopbrengst?

Vraag 11
Het voorbije jaar stegen de reserves opnieuw met 772 euro per aandeel.
De voorbije tien jaar stegen die reserves met 8.630 euro per aandeel.
Buiten de realiteit van willekeur, machtsmisbruik en schending van het eigendomsrecht door de overheid en haar marionetten bij de Bank:
Kan de directie andere elementen aanhalen waardoor de koers van het aandeel minder dan een derde bedraagt van de waardestijging door de toevoeging aan de reserves tijdens de voorbije tien jaar?

Vraag 12
Nogmaals terugkomend op de onterechte betaling van de inmiddels beruchte 24,4 miljoen euro aan de Staat:
Die onterechte betaling had betrekking op een oorlogsschuld van 842.837.980 euro waarbij de Staat over gans de lijn in gebreke bleef en de Staat er, door politiek gekonkel en wanbestuur bij de Bank, in slaagde om geld te verdienen als schuldenaar die in gebreke bleef.  Het is duidelijk dat de opbrengst van die hoofdsom van afgerond 843 miljoen euro vorig jaar minder opbracht dan de 24,4 miljoen die de vrijgevige Regentenraad vorig jaar opnieuw en in tegenstelling met de informatie waarover de ECB beschikt aan de Staat schonk:
Wat was de exacte opbrengst van de hoofdsom van 843 miljoen euro in 2018?

Vraag 13
Het goud van de Bank;
De participaties in de BIB, ECB, IMF…;
De gebouwen;
De reserves;
Eventuele andere activa.
Kan de directie een beeld geven van de waarde van de deze activa per aandeel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten