donderdag 29 december 2011

Hebzucht, arrogantie en overmoed!

In totaal zouden onze politici illegaal meer dan tien miljard euro uit de reserves van de Nationale Bank overhevelen naar de Schatkist. Voor de Staat kwam dit neer op een uitkering van meer dan vijftigduizend euro per aandeel!!!!

Volgens de berekeningen van meester Modrikamen hadden de privé aandeelhouders in feite recht op ongeveer tienduizend euro per aandeel.

De hoogste koers van de NBB in 1997 was 1.611 euro per aandeel.
Op dat moment was men reedes volop bezig met het voorbereiden van de plundering van de NBB reserves.
De privé aandeelhouders waren zich op dat moment totaal van geen kwaad bewust, ze hadden totaal geen benul van de intrinsieke waarde van die aandelen en ze beseften zeker niet dat het goud wel degelijk van de NBB was.
Indien men op dat moment de aandeelhouders zou onteigend hebben tegen drieduizend euro per aandeel zouden die een gat in de lucht gesprongen hebben want dat zou ongeveer het dubbele geweest zijn van de hoogste koers ooit tot op dat moment.

Door de aandeelhouders drieduizend euro te bieden voor hun aandelen zou men reeds, rekening houdend met die meerwaarde op het goud, zevenduizend euro te weinig betaald hebben enkel en alleen voor die uitkering van dat goud!!!!!

De Staat zou een beetje later dan 47.000 euro per aandeel ontvangen hebben ipv 50.000 euro;
doch men zou alle andere activa van de NBB ter waarde van +/-10.000 euro per aandeel er gratis en voor niks bovenop gehad hebben.

Hebzucht, arrogantie en overmoed beslisten er anders over.
In plaats van op een onverdacht moment een aalmoes van drieduizend euro uit te keren om die aandeelhouders te onteigenen moest en zou alles naar de Staat gaan. De privé aandeelhouders waren immers toch te dom en te laf om ooit iets te ondernemen.

Dat bleek een serieuze misrekening te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten