maandag 4 juni 2012

Het goud van de NBB!

De privé aandeelhouders betaalden in 1850 hun aandelen met edelmetaal, het goud staat op de balans van de NBB, geen enkel zinnig mens zal betwisten dat het goud eigendom is van de NBB.
Omwille van het speciale karakter van de NBB heeft de Staat, die nooit één cent in de NBB heeft geïnvesteerd, recht op ongeveer 80% van de waarde van dat goud.

Het probleem ontstond toen hebzuchtige politici ook die 20% van de privé aandeelhouders op hun bil wilden slaan.
Om die diefstal te verrechtvaardigen had men een creatief vonnis/arrest nodig waarin gesteld werd dat het goud van de NBB van niemand was.
Het edelmetaal dat door de aandeelhouders in 1850 werd ingebracht, het goud dat in de loop van de geschiedenis werd gekocht met de reserves van de privé aandeelhouders van de NBB, het goud waarvan de boekwaarde bij verkoop toekomt aan de NBB doch de fictieve meerwaarde voor de Staat is, ...... Dat goud, het is van niemand. ONLY IN BELGIUM!

De privé aandeelhouders hebben er geen enkel probleem mee dat de Staat, die nooit één cent in de NBB heeft geïnvesteerd, recht heeft op tachtig procent van de winst en de reserves. De privé aandeelhouders willen wel dat er niet geraakt wordt aan de twintig procent die hen toekomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten