woensdag 9 april 2014

Vraag 4 algemene vergadering Belgacom

Als aandeelhouder van Belgacom beschouw ik de uitlating van voormalig CEO Didier Bellens als een poging om de belangen van de onderneming beter te vrijwaren naar de toekomst toe. De heer Bellens gaf hier mijns inziens een signaal dat de hoofdaandeelhouder enkel geïnteresseerd was om zoveel mogelijk dividend op te strijken. Dit jaar onttrekt Belgacom opnieuw 32,7 miljoen euro uit de reserves om meer te kunnen uitkeren dan er nettowinst gerealiseerd werd. Iedere rechtgeaarde CEO zou zich met hand en tand moeten verzetten tegen zulke uitkeringspercentages die hoger liggen dan de gerealiseerde winst. In feite zou men dus kunnen stellen dat de heer Bellens ontslagen werd omdat hij zijn plicht deed.

a. Wie kwam op het onzalige idee om een onschuldige en waarheidsgetrouwe uitlating als "een beetje zoals een klein kind om zijn Sinterklaas komt" als een zware fout te bestempelen?
b. Zijn er leden van de raad van bestuur die bezwaar gemaakt hebben tegen de manier waarop de heer Bellens ontslagen werd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten