dinsdag 3 juli 2018

Kortrijk, met dezelfde C van Corruptie!

Het NBB verhaal is een eindeloze aaneenschakeling van schandalen die gedoogd worden door de tot onafhankelijke directeurs benoemde politieke marionetten die enkel begaan zijn met de belangen van hun respectievelijke politieke partijen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het bij de Nationale Bank wel tegen.

De verkoop van het Nationale Bank gebouw te Kortrijk aan Garage du Phare d'Ostende werd voor een notaris in Oostende beschreven en binnen het uur voor dezelfde notaris doorverkocht aan een ander overheidsbedrijf tegen bijna het dubbele van hetgeen de NBB ontvangen had. U gelooft het niet? Dan geef ik U even de details mee:

Op 29 mei 2002 om 10.30 uur verkoopt de NBB het gebouw te Kortrijk voor 520.576,40 euro;

Op 29 mei 2002 om 11.30 uur verkoopt Garage du Phare d'Ostende het gebouw voor 991.574,09 euro aan de Nationale Kas voor het Beroepskrediet!

Dezelfde dag, binnen een uur, bij dezelfde notaris hetzelfde gebouw verkopen met een meerwaarde van 90%? Bij de Nationale Bank kan het allemaal.

Het mooiste was dat de uiteindelijke koper van het gebouw in Kortrijk de Nationale Kas voor Beroepskrediet was. De Nationale Bank een door de overheid gecontroleerde NV verkocht dus via een omweg aan een andere overheidsinstelling de Nationale Kas voor Beroepskrediet:
Verkoper de Nationale Bank van België ontvangt 520.576,40 euro
De Nationale Kas voor het Beroepskrediet betaalt een uur later 991.574,09 euro.  Garage du Phare d'Ostende incasseert binnen het uur een meerwaarde van 90%!

De Belgische Staat en zodoende alle Belgische burgers waren opnieuw tweemaal de sigaar. Gelukkig gebeurde dit allemaal in het algemeen belang.

Dat zo'n gebouw binnen het uur doorverkocht wordt tegen bijna het dubbele van de oorspronkelijke prijs: zou dat een record voor het Guinness Book of Records zijn? Als hetzelfde gebouw, eigendom van de Nationale Bank, een beursgenoteerd overheidsbedrijf, verkocht wordt aan een obscuur particulier bedrijf dat hetzelfde gebouw binnen het uur doorverkoopt aan een ander overheidsbedrijf dan zou je kunnen vermoeden dat er ergens iemand gemakkelijk geld verdiend heeft. Bij de Nationale Bank vonden ze het heel normaal.  Ook hier vonden de Belgische media het niet de moeite waard om de zaak eens uit te spitten.  In het België van "ons kent ons" worden zulke potjes liefst gedekt gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten