maandag 23 maart 2015

Algemene vergadering Nationale Bank maandag 18 mei 2015

Zoals reeds enkele keren aangegeven, hebben de onafhankelijke snoodaards van de NBB de datum van de algemene vergadering verplaatst omwille van een ECB barbecue.  Blijkbaar is een gezellig onderonsje van de ECB interessanter dan de algemene vergadering van de vennootschap.  Opletten dus!!!  De algemene vergadering gaat dit jaar niet door op de laatste maandag van de maand mei, zoals bepaald in de statuten, doch op maandag 18 mei.  Deze datum werd bij wet gewijzigd en niet via een algemene vergadering zoals het hoort!  De willekeur in dit dossier neemt de meest hallucinante vormen aan.

In de aanloop naar de algemene vergadering zal ik vanavond de voordracht bijwonen van ex vice gouverneur Mathias Dewatripont te Louvain-La-Neuve en op maandag 30 maart die van Jean Hilgers te Namen (Loyers).  Zodoende zal ik dit jaar in totaal veertien voorstellingen van het jaarverslag bijgewoond hebben van Brugge tot Libramont en mag ik dus stellen dat ik opnieuw meer dan mijn plicht vervuld heb.  Omwille van familiale omstandigheden zal ik morgen verstek moeten geven in Doornik.

De algemene vergadering wordt dit jaar wellicht een bikkelharde confrontatie:

-Welk risico lopen de privé aandeelhouders van de NBB met het dwaze QE of Monetaire Euthanasie programma van de ECB?

-Volgens het Verdrag van Maastricht mag de ECB en haar aandeelhouders de overheden niet financieren doch blijkbaar mogen ze wel ongelimiteerd staatsschuld opkopen?????

-Omwille van het feit, dat de centrale banken van de eurozone de overheden blindelings financieren, daalde de rente naar het laagste peil uit de geschiedenis en zodoende worden die overheden niet enkel gefinancierd er wordt tevens voor gezorgd dat zulks quasi gratis kan gebeuren!

-Welk beursgenoteerd bedrijf kan ongestraft de datum van de algemene vergadering wijzigen zonder daarover de aandeelhouders te raadplegen?

-Is men gestopt met het betalen van de vergoeding aan de Staat omwille van een schuld die de Staat had bij de Bank?

-Is men, in het licht van het voorgaande punt, begonnen met het terugvorderen van de onterecht betaalde sommen uit het verleden?

Deze en tal van andere zaken zullen van de algemene vergadering dit jaar wellicht de meest interessante van de jongste zesentwintig jaar maken.

Voor de aanvang van de algemene vergadering op 18 mei zal er gedemonstreerd worden aan de ingang van het auditorium.  Omstreeks 12.30 uur zullen we van daaruit richting hoofdingang en de drukkerij aan de Berlaimont trekken.  Een grote opkomst is, zoals ieder jaar, een absolute must!

Om één en ander voor te bereiden, stel ik voor dat we een voorbereidende vergadering organiseren te Gent of Sint-Niklaas op dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 april.

Mensen die deze vergadering wensen bij te wonen, mogen hun voorkeur bekendmaken op:
erikgeenen@hotmail.com

De locatie en de datum met het meeste voorkeurstemmen wordt uitverkoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten