dinsdag 31 maart 2015

Vragen aan directeur Hilgers te Namen 30 maart 2015

Vraag 1

Wanneer een maatschappij te rijk wordt, gaan burgers zeer vlug geloven dat hun welvaart gegarandeerd wordt in de veronderstelling dat hun onafhankelijke waakhonden zich enkel bezighouden met het Algemeen Belang.  In de nabije toekomst zullen de Belgen ondervinden dat een rijk land snel failliet kan gaan als hun waakhonden zich omscholen tot corrupte lafaards die enkel belang hechten aan hun lucratieve politieke benoeming.

Enkele weken geleden begon de ECB, onze belangrijkste monetaire waakhond, met de uitvoering van haar QE programma waarvan de geschiedenis zal aantonen dat men het beter ME of Monetaire Euthanasie genoemd had.  Iedereen, die enkele minuten nadenkt, beseft dat een dergelijke dwaasheid zal eindigen in een catastrofe.

Directeur Hilgers, waarom houden onze centrale bankiers zich vandaag bezig met avonturen waarvan de geschiedenis heeft aangetoond dat ze altijd, ik herhaal: altijd, eindigen met verschrikkelijke crisissen.  Zijn we vandaag getuige van de totale wanhoop of wordt het laatste rookgordijn opgeworpen?Vraag 2

Vandaag worden de schulden van de Belgische Staat voornamelijk aangehouden door onze banken, onze verzekeraars en onze pensioenfondsen.

Vroeger werden die schulden voor een groot deel aangehouden door Belgische spaarders doch door de kunstmatig lage rente verhuisden ze eerst naar de eerder genoemde institutionelen en vandaag worden ze geabsorbeerd door de Nationale Bank.

Betekent dit dat onze toekomst en die van onze kinderen nu nog enkel gegarandeerd wordt door de schulden van de Belgische Staat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten