zaterdag 9 augustus 2014

Strategic war games!

Gisteren verscheen in De Tijd een opiniestuk over de ontwikkelingen in Oekraïne en de Russische sancties tegen het Westen als reactie op de westerse pesterijen.  Het opiniestuk ging volledig mee in de anti Russische propaganda en besteedde totaal geen aandacht aan het feit dat het conflict opzettelijk werd uitgelokt door de VS en de EU.  Westerse politici gingen op het Miadan plein de revolutie prediken tegen een democratisch verkozen president die amper een jaar later met verkiezingen geconfronteerd zou worden.  Uiteraard was die man net zoals zijn opvolger corrupt tot en met doch hij was wel democratisch verkozen.

De meest verzwarende omstandigheid is dat iedereen, met een klein beetje verstand van de geschiedenis, wist hoe Rusland zou reageren indien men in Kiev een pro-westerse marionet zou plaatsen.  De Krim was sedert 1783 onderdeel van Rusland en er werden heel wat bloedige oorlogen uitgevochten om dit strategische schiereiland, meer dan 60% van de bevolking is Russisch en het grootste deel van de Russische Zwarte Zee vloot is er gehuisvest. Dan weet een klein kind toch hoe Rusland gaat reageren. Mocht Oekraïne een corrupte dictatuur geweest zijn, zouden die Europese clowns er trouwens nooit binnen- en zeker niet buiten geraakt zijn na hun opruiende speeches op Maidan!

Waarom gingen Verhofstadt & co de revolutie prediken in Oekraïne?
Waarom werd er een opstand uitgelokt tegen een president die een jaar later herverkozen moest worden?
Waarom werd hier opzettelijk een conflict gecreëerd waarbij men van in het begin moet geweten hebben hoe Rusland zou reageren?
Kortom: Waarom creëerde het Westen deze oorlog?

Persoonlijk kan ik slechts één antwoord bedenken: de volgende fase van de financiële crisis zit eraan te komen en een ernstig conflict met Rusland geeft de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de financiële crisis en die er in slaagden om aan de macht te blijven, de mogelijkheid om binnenkort het volgende te zeggen:
"Waarde burgers, Uw grote leiders hebben de voorbije zes jaar dag en nacht gewerkt om de financiële crisis te bedwingen en aan het herstel te werken.  We stonden net op het punt om onze doelstellingen te realiseren, we waren er bijna doch omwille van het conflict in Oekraïne, dat niemand had zien aankomen, worden we nu geconfronteerd met een oorlogssituatie  die maakt dat al onze inspanningen, om de financiële crisis te bezweren, tevergeefs geweest zijn.  Uw grote leiders vragen nu dat iedereen zich achter hen schaart en de zware offers brengt die nodig zijn om deze situatie het hoofd te kunnen bieden".

Getekend: Uw grote leiders Guy Verhofstadt & co die nooit aan zichzelf denken en dag en nacht bezig zijn met het verdedigen van Uw belangen.

2 opmerkingen: