donderdag 21 augustus 2014

Wake up call!

Persoonlijk ben ik wakker geschoten in 1989 toen ik mij realiseerde dat onze grote leiders de goudvoorraad van de Nationale Bank gingen verkopen om niet te moeten saneren en nog meer schulden te kunnen maken.  In 1994 realiseerde ik mij dat we afstevenden op een monetaire ramp indien de centrale banken de aangroei van de geldhoeveelheid en schulden niet zouden beperken en de steeds verder om zich heen grijpende hebzucht aan banden zou worden gelegd.

Meer dan 80% van het goud van onze Nationale Bank werd verkocht met verlies en de "meerwaarde" van deze verlieslatende verkopen werd geschonken aan de Belgische Staat.  Pensioenfondsen werden in beslag genomen en de verplichtingen werden overgenomen door een overheid die virtueel bankroet was.  Allerlei reserves werden geliquideerd om tekorten te camoufleren, gebouwen werden voor een prikje verkocht en vervolgens gehuurd tegen woekerprijzen.  Parels als onze ASLK en ons Gemeentekrediet werden geprivatiseerd en vervolgens voor de DEXIA varkens gegooid....................

Het hield niet op.  De onmisbare Belgische kerncentrales werden waardeloos gemaakt (waarde 17 miljard euro) zodat Suez ze gratis kon binnenhalen.  Electrabel, een Belgische elektriciteitsparel dat het quasi monopolie had op de Belgische elektriciteitsmarkt, werd voor een appel en een ei in de schoot gegooid van wat achteraf een Frans staatsbedrijf bleek te zijn.  Iedereen, met een klein beetje verstand van elektriciteit, moest in 2005 geweten hebben welke risico's we namen door Electrabel in Franse handen te spelen doch de mensen die openlijk kritiek uitten, werden doodgezwegen of belachelijk gemaakt.

De ongebreidelde hebzucht in de financiële wereld leidde in 2008 tot de ineenstorting van onze banken en bij de ontmanteling ervan werden de meest onbegrijpelijke fouten gemaakt.  De ellende bij Dexia was voor meer dan 90% te wijten aan de Franse tak doch de Belgische regering nam zonder verpinken meer dan 50% van de rekening voor zich.  De rendabele, gezonde delen van Fortis werden in paniek aan BNP-Paribas geschonken en het hield niet op, men bleef de fouten opstapelen.  Maak U wat Dexia betreft geen illusies: dat verhaal gaat de Belgen nog tientallen miljarden euro's kosten, de 17 miljard die men nu aan het zoeken is om de begroting in evenwicht te brengen, is vergeleken met de DEXIA catastrofe een lachertje.

Het mooie is dat de mensen, die dit op hun geweten hebben, nog steeds zitten waar ze zaten toen ze het U geflikt hebben!  De mensen, die Uw pensioen en sociale zekerheid verkwanseld hebben, houden nog steeds stevig de touwtjes in handen omdat de Belgische burger het goed vindt zo.

Dankzij het liquideren van al onze reserves en de kunstmatig lage rentevoet van 1,35% op tien jaar wordt U nog steeds niet gewaar wat er echt aan de hand is doch de minste vonk kan het boeltje tot ontploffing brengen.  Een failliet land als België betaalt momenteel 1,35% bruto op tien jaar!!!!  Kunt U zich het voorstellen?  De centrale banken pompen ongelimiteerd verse liquiditeiten in de markten zodat banken en verzekeraars massa's staatsleningen kunnen opkopen waardoor die rente kunstmatig laag blijft.  Ook Zwitserland, eens een zekerheid op monetair vlak, is sedert enkele jaren genoodzaakt om het spel mee te spelen.  De Zwitserse centrale bank drukt ongelimiteerd Zwitserse franken waarmee waardeloze euroleningen opgekocht worden.  Via die weg houdt de Zwitserse centrale bank kunstmatig haar munt op 1,20 CHF voor één euro.  Dat de Banque de Suisse hiermee haar eigen munt kapotmaakt, is bijzaak omdat ze gewoonweg niet anders kunnen.  De grote Zwitserse banken zijn mee het moeras van de hebzucht ingesukkeld en de overheid moet ze nu kunstmatig overeind houden door haar eigen munt kapot te maken.  Hoe groot de impact is op de eurorente, van deze foute politiek van de Zwitserse centrale bank, is onmogelijk in te schatten doch dat de invloed groot is, staat als een paal boven water.

In november 2007 kreeg je voor 1 euro nog 1,67 Zwitserse frank;
Op 10 augustus 2011 was een euro nog 1,02 CHF waard!

Op dat moment capituleerde Zwitserland en werd het eeuwenoude Zwitserse gezonde boerenverstand overboord gegooid.  De Zwitserse centrale bank zou ongelimiteerd CHF gaan drukken om daarmee euro-obligaties te kopen.  Een maand later (6 september 2011) was het doel bereikt en was de waarde van de CHF gedaald tot 1,20 CHF per euro.  Sinds 6 september 2011 noteert de CHF tussen 1,20 en 1,25 CHF voor 1 euro.  De vrije markt is dood, ze werd vervangen door manipulatie, bedrog en illusies.

Dit alles is voor de meeste mensen abstracte materie.  Ze begrijpen het niet en als ze toch een idee hebben van wat er aan de hand is, denken ze dat ze er niks tegen kunnen doen.  In zowat alle landen van de wereld kun je inderdaad weinig uitrichten tegen het geknoei doch in België hebben we het geluk dat onze Nationale Bank nog altijd beursgenoteerd is zodat je op de algemene vergadering rechtstreeks in debat kunt gaan met de mensen die het U geflikt hebben.

Want vergis U niet: de echte macht zit bij de centrale banken.  In theorie moet de Nationale Bank onafhankelijk zijn van de politiek doch in de realiteit is het gewoon een afdeling van de politieke partijen geworden.  In theorie moet de Nationale Bank de waarde van onze munt beschermen en regelmatig neen zeggen tegen hebberige politici doch in de praktijk spelen ze al vele tientallen jaren openlijk het spel mee.  Hierdoor zijn de mensen, die U moeten beschermen tegen het wanbeleid van onbekwame politici, voltijdse handlangers geworden van het gespuis waardoor U de spreekwoordelijke vogel voor de corrupte katten geworden bent.

Op dinsdag 26 mei 2015 vindt de volgende algemene vergadering van de Nationale Bank plaats.

Ik heb U daar nodig om de verantwoordelijken voor de crisis met hun neus op de feiten te drukken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten