vrijdag 21 april 2017

Oproep Algemene Vergadering 15 mei!

Maandag 15 mei staat de jaarlijkse algemene vergadering van de Nationale Bank op het programma.

Dat het aandeel nog steeds op minder dan tien procent van zijn werkelijke waarde noteert is enkel te wijten aan het feit dat onze politici en hun marionetten bij de Nationale Bank er van uit gaan dat de strijd van de privé aandeelhouders vroeg of laat een natuurlijke dood zal sterven.  Het feit dat zo weinig aandeelhouders bereid zijn om jaarlijks één dag op te offeren om hun belangen te verdedigen, is spijtig genoeg de hoofdreden waarom deze affaire nu reeds zo lang aansleept.  Nochtans is het verschil tussen drieduizend of meer dan vijftienduizend euro per aandeel meer dan de moeite waard om eens uit de luie zetel te komen om de corruptie bij de NBB aan de kaak te stellen.

Daarom opnieuw een dringende oproep aan iedere NBB aandeelhouder om op maandag 15 mei paraat te zijn op de Algemene Vergadering.

Aandeelhouders met aandelen op rekening geven opdracht aan hun financiële instelling om het nodige te doen met het oog op het bijwonen van de Algemene Vergadering van de Nationale Bank.

Aandeelhouders met aandelen op naam bij de NBB volgen de richtlijnen die zij per brief ontvangen hebben.

Sedert het bekendmaken van de resultaten en de winstverdeling over 2016 heb ik op deze blog verschillende heldere analyses gepubliceerd.  Een van de belangrijkste elementen, die ik heb vermeld, is zeker het feit dat de jongste vijf jaar niet minder dan 3.760 euro per aandeel in de beschikbare reserves (eigendom van alle aandeelhouders) gepompt werd.  De koers noteert vandaag dus 20% beneden het kapitaal dat de jongste vijf jaar in de reserves ingebracht werd.  Een aandeel Nationale Bank werd op die manier de jongste vijf jaar alleen 3.760 euro meer waard, de aangroei van de andere 162 jaar krijgt U er gratis bij.  Meer dan de moeite om die onwaarschijnlijke onderwaardering mee weg te komen werken.

Hopelijk vind ik U op maandag 15 mei aan mijn zijde en ik ben ervan overtuigd dat U hiermee ook Jaak Van Der Gucht, de jongste jaren zonder meer de belangrijkste strijder voor de rechten van de NBB aandeelhouders, een groot plezier zult doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten