vrijdag 12 april 2013

Het geld is weg!

Het geld is weg: de waardeloze First rekeningen van Ethias, het spaargeld bij Kaupthing, Icesave en de andere IJslandse banken, de spaarcenten bij al die andere grootbanken, het geld van de Ierse en Spaanse banken, het geld van Arco, enzovoort, het is weg.
Dat geld werd vervolgens vervangen door waardeloos vers geld dat gedekt wordt door staatsschulden die nooit zullen terugbetaald worden waardoor uiteindelijk al het papiergeld waardeloos zal blijken te zijn.
Ondertussen worden die waardeloze staatsleningen opgestapeld bij banken en verzekeringsmaatschappijen waardoor aan het eind van de rit zal blijken dat ook alle groeps- en levensverzekeringen geen stuiver meer waard zijn.
De slogan van politici en politiek benoemde centrale bankiers luidde: "Wij hebben Uw spaargeld gered!"
Dat klopt uiteraard langs geen kanten, de realiteit is als volgt: "Ze hebben de waarde van al het geld vernietigd". Om de schijn te creëren dat ze ons spaargeld gered hebben, namen onze grote leiders de beslissing om al het geld waardeloos te maken.
Omdat de kudde de illusie wilde omarmen dat hun spaargeld gered was, gaat ze nu alles verliezen. Het absurde aan het verhaal is dat de snoodaards echt geloofden dat hun alchemie, het vervangen van verdwenen geld door vers gedrukt geld, ging werken.
Nu beginnen ze zich stilaan te realiseren dat dit niet het geval is doch het is te laat.
Seconde na seconde stijgen de staatsschulden terwijl de onderliggende problemen enkel groter worden.
Zonder enige twijfel beleven we historische momenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten