donderdag 12 juni 2014

Enkele commentaren bij artikel toplonen NBB

Naar aanleiding over het artikel over de toplonen bij de NBB plaatste ik volgende reacties op de website van De Tijd:

Acht directeurs bij de Nationale Bank van België; zes directeurs bij de ECB; zes directeurs bij de Bundesbank en vijf bij de Nederlandsche Bank om er enkele te noemen. De Nationale Bank van België mag op het domein van belangrijkheid zodoende niet onderdoen voor de ECB, de Bundesbank en de meeste andere centrale banken. Bovendien verdienen die acht directeurs van onze Nationale Bank stuk voor stuk een pak meer dan hun collega's uit het buitenland. Dit kan enkel het gevolg zijn van het feit dat onze mensen veel bekwamer zijn en veel harder werken dan hun collega's in het buitenland.

Als je die mensen uitscheldt, speel je recht in hun kaarten omdat de overgrote meerderheid van de mensen, zeker op dat niveau, grof of vulgair gedrag afkeuren. Er zijn ongelimiteerde mogelijkheden om die politieke marionetten belachelijk te maken met hun gefantaseerde cijfers en de fouten die ze maken bij het plunderen van de reserves van de NBB, De zaak is bijzonder eenvoudig: als ze uitgescholden worden, weten ze dat het gros van het publiek hun kant kiest; als je ze in hun hemd zet, met hun eigen gesjoemel en fouten, win je de sympathie van het publiek en raak je de politieke marionetten daar waar het pijn doet.

Alle Belgen zijn het slachtoffer van het flagrante wanbeheer bij de Nationale Bank.  Het feit dat die politieke marionetten twee derde van de reserves geplunderd heeft om kunstmatig de staatsschuld te drukken, om langs die weg kunstmatig in de euro te geraken, zal België nog zuur opbreken.  In totaal versluisden de politiek benoemde marionetten gedurende de jongste twintig jaar ongeveer 12 miljard euro naar de Schatkist om hun broodheren van dienst te zijn.  12 miljard euro, dat komt overeen met 60.000 euro voor ieder aandeel dat de Staat zich in 1948 toëigende.   De privé aandeelhouders worden twee keer "gepakt" in deze zaak.  Zij werden op een walgelijke manier zonder enige compensatie uit hun rechten ontzet en nadat ze machteloos gemaakt werden, begon men aan een ongeziene onteigening zonder compensatie.  De politieke marionetten in kwestie dachten dat ze ongestraft gingen wegkomen met hun gesjoemel doch ik ga er voor zorgen dat ze op de juiste wijze herdacht worden in de geschiedenisboeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten