dinsdag 3 juni 2014

Over leugens en halve waarheden!

Dexia te laag gewaardeerd

WOENSDAG 3 AUGUSTUS 2011, 08:22 uur | 475 keer gelezen
De coöperatieve groep Arco is grootaandeelhouder van Dexia en vindt dat de koers van hetaandeel te laag staat. Volgens directievoorzitter Francine Swiggers wordt het aandeel geplaagd door speculanten die met massale verkooporders zorgen voor dalende koersen. Swiggers stelt dat de markt geen gelijk heeft en de waarde van Dexia verkeerd heeft gewaardeerd.
Door de redactie
 
ANTWERPEN (Beursduivel.be) - De coöperatieve groep Arco is grootaandeelhouder vanDexia en vindt dat de koers van het aandeel te laag staat. Volgens directievoorzitter Francine Swiggers wordt het aandeel geplaagd door speculanten die met massale verkooporders zorgen voor dalende koersen. Swiggers stelt dat de markt geen gelijk heeft en de waarde van Dexia verkeerd heeft gewaardeerd.
 
Dit zegt Swiggers in een interview met de krant De Tijd. Arco is met 13,8 procent de derde grootste aandeelhouder van Dexia. Swiggers is naast directievoorzitter bij Arco ook bestuurder en lid van het strategisch comité van Dexia.
 
Shortende speculanten hebben volgens Swiggers een groot aandeel in de dalende beurskoersvan Dexia. In het interview geeft de directievoorzitter aan dat shorters nu openbaar maken hoeveel een partij short zit op Dexia. Wellington Management uit Boston zou bijvoorbeeld bijna 1 procent van alle uitstaande aandelen short hebben gezeten.

Naast speculerende shorters geeft Swiggers aan dat Dexia goed zou moeten communiceren. Het bedrijf speelt volgens Swiggers nooit zo kort op de bal en zou de goede boodschappen over de kernactiviteiten beter naar buiten moeten brengen.
 
Swiggers stelt dat wanneer Dexia nu wordt ontmanteld de som van de onderdelen nog veel meer waard is dan de huidige beurskoers en wijst daarbij op het feit dat Dexia bij de beste tien banken van Europa behoort op het gebied van solvabiliteit.
Voor de grootaandeelhouder is de lage beurskoers dan ook een doorn in het oog. Arco zal het aandeel eind dit jaar waarschijnlijk waarderen op 8,20 tot 8,30 euro wat vele malen hoger ligt dan de beurskoers op 1,70 euro.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten