dinsdag 3 juni 2014

Negatieve rente!

Vrij algemeen wordt verwacht dat de ECB donderdag de depositorente onder nul gaat duwen.  Voor het eerst in ons leven zullen we geconfronteerd worden met een rente die een minteken voor het getal heeft staan.  Er wordt nu op het allerhoogste niveau gedacht aan het verbieden van cash zodat niemand aan de leuke gevolgen van de negatieve rente zal kunnen ontsnappen.

Om de doodzieke banken kunstmatig overeind te houden, worden de verzekeraars en de spaarders geslachtofferd door de clowns die deze crisis gecreëerd hebben.  Die narren zitten trouwens nog steeds op hun troon omdat U dat goed lijkt te vinden.  Wie is het best geplaatst om ons nog dieper in de put duwen dan degenen die ons erin geduwd hebben,lijkt de kudde te denken?  Ondertussen worden we iedere dag dieper het zwarte gat in gezogen.

Het zou intussen voor iedereen duidelijk moeten zijn dat de massa's verse liquiditeiten, die de centrale banken in het systeem pompen, niet gebruikt worden om ijskasten, auto's, TV's of kledij te kopen.  Dat geld komt terecht bij de banken en speculanten die ons in deze crisis geduwd hebben en zij gebruiken het om nieuwe en nog veel grotere zeepbellen te creëren.  U mag van mij eens raden wie er de rekening gepresenteerd krijgt als die zeepbellen uiteenspatten.

Om de massa rustig te houden, blijven de overheden alles in het werk stellen om de goudprijs kunstmatig laag te houden en zolang de bullion banks honderd kilogram goud mogen verkopen voor iedere drie kilogram die ze bezitten, kan dit spelletje nog een hele tijd duren.  Eens men alle gaten gedicht heeft, zal men wellicht ook het aankopen van fysiek goud onmogelijk maken.  Vandaag kan het nog: schitterend eeuwig goud kopen met politieke beloftebonnen die reeds lang hun waarde verloren hebben.

Goud: een edelmetaal dat reeds zesduizend jaar een symbool van rijkdom en macht is;
of
Virtueel geld: een experimentele uitvinding die nog geen enkele test doorstaan heeft.

Laat ons hopen dat de illusie, waarin we vandaag leven, nog lang standhoudt doch verlies nooit uit het oog dat illusies altijd plaats moeten maken voor de realiteit.

3 opmerkingen:

 1. http://kanaalz.knack.be/talk/z-talk-goossens/ecb-kan-leningen-aan-kmo-s-best-verpakken-in-cdo-s/video-4000641324982.htm

  Ondertussen roepen deze heren op om kost wat kost aan boord te blijven van het zinkend schip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Practige, forse, korte uiteenzetting...die de MASSA (zoals
  gewoonlijk) pas zal verstaan als het TE LAAT is !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goldonomic gaf trouwens vandaag een sterk KOOPSIGNAAL voor de Goud en Zilver sector!..en dit terwijl de MASSA en 90% van de zogenaamde specialisten NEGATIEF zijn.

  BeantwoordenVerwijderen