vrijdag 22 mei 2015

Vraag 20 AV Nationale Bank 18 mei 2015


Vraag 20

Enkele maanden geleden werd vice-gouverneur Mathias Dewatripont gedegradeerd en vervangen door onafhankelijk Didier Reynders’ directeur Pierre Wunsch.  Dit wekte op alle fronten verbazing op.

Professor Mathias Dewatripont is een internationaal gewaardeerd econoom met een indrukwekkend CV en een baken van hoop in de poel van politieke incest bij de Nationale Bank van België.

Onafhankelijk vice-gouverneur Pierre Wunsch legde, gelet op zijn CV, een indrukwekkend politiek parcours af doch viel tijdens de jongste algemene vergaderingen verschillende keren door de mand omwille van zijn gebrek aan kennis over monetaire aangelegenheden, goud en de geschiedenis van de Nationale Bank.

Kan de onafhankelijke directie van de Bank eens duidelijk uitleggen waarom onafhankelijk vice-gouverneur Pierre Wunsch beter gekwalificeerd is om, in geval van nood, onafhankelijk gouverneur Smets op te volgen dan professor Dewatripont?

Met andere woorden: op welke vlakken is Pierre Wunsch meer geschikt dan professor Mathias Dewatripont om gouverneur van de Nationale Bank te worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten