dinsdag 27 mei 2014

Aandelen op naam!!!!!

Ook dit jaar werden we geconfronteerd met het tafereel dat we ieder jaar zien op de algemene vergadering van de Nationale Bank: een aantal aandeelhouders bleek niet aangemeld te zijn door hun financiële instelling.  Aangezien de NBB alles in het werk stelt om zo weinig mogelijk aandeelhouders toe te laten tot de vergadering leidt dit ieder jaar opnieuw tot de nodige problemen.

Daarom herhaal ik de oproep die ik al vele jaren lanceer:
LAAT EEN OF MEERDERE NATIONALE BANK AANDELEN OP NAAM ZETTEN!!!!!!

Dit heeft volgende voordelen:
1. U wordt schriftelijk uitgenodigd voor iedere vergadering;
2. U ontvangt automatisch alle documenten en jaarverslagen;
3. U betaalt nooit bewaarloon;
3. Uw dividend wordt automatisch op een bankrekening van Uw keuze gestort;
4. Als Uw bank in de toekomst in de problemen komt, staan Uw aandelen veilig op rekening bij de NBB!

Vroeger was het lastig om aan- of verkooporders te geven als U aandelen op naam had staan bij een bedrijf doch dankzij het internet is dit een eenvoudige formaliteit geworden.

Alleen voordelen en geen nadelen!
Waarom zou U dan nog twijfelen?

Hetzelfde geldt trouwens als U als langetermijnbelegger aandelen Solvay, Umicore of weet ik veel in portefeuille heeft.  En ik kan U één zaak garanderen: U wilt niet meemaken wat er gebeurt als Uw bank kopje onder gaat en Uw effecten gebruikt heeft om overlevingskredieten te verkrijgen.  Het mag niet maar het gebeurt wel degelijk!  En als het gebeurt, bent U vertrokken voor een lijdensweg die vele jaren kan duren terwijl het eindresultaat totaal onbekend is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten