donderdag 15 mei 2014

Ziende blind zijn!

Vandaag weer heel wat commentaren over de lage rente waaruit blijkt dat onze journalisten nog steeds niet in de gaten hebben wat er aan de hand is. Net als in de aanloop naar de financiële crisis blijven economen en journalisten het zonlicht ontkennen. Ze zijn grootgebracht met economische en monetaire theorieën waarvan de geschiedenis zal uitwijzen dat ze op punt gesteld werden door mensen die niet goed begrepen waar ze mee bezig waren.

Die lage rente is het gevolg van de overtollige liquiditeiten, die door de centrale banken in het systeem gepompt worden, waardoor commerciële banken, levensverzekeraars en institutionele beleggers massaal staatsleningen kopen van virtueel failliete overheden. De kudde mag zich opwarmen voor de volgende fase van deze perfecte financiële crisis.

In die volgende fase zal blijken dat het toedienen van massale hoeveelheden morfine en groeihormonen de kanker niet heeft doen krimpen. Dankzij de groeihormonen is de kanker nu uitgezaaid tot in de verste uithoeken van het systeem en dankzij de morfine worden we niet gewaar wat er aan de hand is. Op monetair vlak beleven we vandaag de meest boeiende episode uit de geschiedenis.

De zaak is klaar en duidelijk: zolang we niet teruggaan naar een systeem, waarbij het drukken van geld gekoppeld wordt aan objectief meetbare criteria, zal de kanker blijven groeien tot het systeem blokkeert door een hersenbloeding, een hartstilstand of het falen van cruciale organen zoals lever of nieren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten