vrijdag 23 mei 2014

Het goud van de Nationale Bank!

Het goud van de Nationale Bank is altijd van de NBB geweest doch de politici, die beslag legden op de onbestaande meerwaarden, die bij de verkoop van het goud gerealiseerd werden, moesten uiteraard een fabeltje verzinnen om de roof van dat goud aan de Belgen te legitimeren.
Eerst enkele belangrijke zaken op een rij:
1. De Belgische Staat heeft nooit één cent geïnvesteerd in de NBB;
2. De NBB werd opgericht in 1850 met 100% privé kapitaal;
3. Aangezien de NBB opgericht werd, om te beginnen met het drukken van bankbiljetten in franken, betaalden de aandeelhouders hun aandelen met edelmetaal;
4. 150 jaar later komen vertellen dat de edelmetaalvoorraad van de NBB niet van de NBB maar van de Staat is, is al voorbijgestreefd als je weet dat de aandeelhouders hun aandelen ermee betaalden;
5. Omwille van het speciale karakter van de NBB komt ongeveer 80% van de goudvoorraad van de NBB toe aan de Belgische burger en ondanks het feit dat de Staat nooit één cent geïnvesteerd heeft in de Bank heeft geen enkele privé aandeelhouder daar problemen mee;
6. Bij de verkoop van dat goud werd de onbestaande meerwaarde van dat goud gestort op een onbeschikbare reserverekening die zo onbeschikbaar was dat ze enkele jaren werd getransfereerd naar de Schatkist;
7. De meerwaarde, waarop de Belgische politici beslag legden, was onbestaande. Iedereen begrijpt toch dat, als de NBB goud op haar balans heeft staan tegen een gemiddelde aankoopwaarde van 40.000 frank en dat goud honderd jaar later verkoopt tegen 400.000 frank, er geen meerwaarde van 360.000 frank gerealiseerd wordt. Als een familie in 1913 een stuk grond kocht ter waarde van 40.000 frank en het vandaag verkoopt aan 400.000 frank realiseert die familie een enorm verlies want om die waarde van 40.000 frank uit 1913 te recupereren, moet je meer dan vier miljoen incasseren. De goudvoorraad van de NBB werd dus met een zwaar verlies omgezet in papier om kunstmatig toegang te verschaffen tot de euro, de grootste monetaire ramp uit de geschiedenis;
8. Dat het goud van de NBB was, werd ook duidelijk aangetoond toen het verkocht werd. Het was de meerwaarde die door de politici op een illegale manier naar de Schatkist geloodst werd, de boekwaarde kwam in de kas van de NBB terecht. Als dat goud van de Staat was: waarom werd de boekwaarde dan aan de NBB geschonken?
9. Om die meerwaarde op dat goud binnen te kunnen halen, werden eerst de rechten van de aandeelhouders bij wet afgeschaft en moesten talloze nieuwe wetten gestemd worden om de klus te kunnen klaren. Veel werk voor de Staat om zijn eigen eigendom naar de Schatkist te kunnen versluizen nietwaar?
10. In 1988 had de NBB nog 1.303 ton goud in haar reserves zitten, vandaag blijft daar nog 227 ton van over.
11. Dit betekent dat 1.076 ton goud of 82,6% van het goud van de NBB gestolen werd om kunstmatig de Staatsschuld naar beneden te halen om zodoende kunstmatig in de euro te strompelen;
12. Meer dan 82% van het goud van de NBB, waarvan 861 ton eigendom was van de Belgische bevolking, werd door onze politici verkwanseld tegen belachelijke prijzen om deel te kunnen nemen aan een project waarvan zal blijken dat het geen enkele kans op slagen had.

Het plunderen van de goudreserves van onze NBB was wellicht de grootste misdaad tegen het Belgische volk en ons nageslacht uit de onze geschiedenis en allen, die daaraan actief meegewerkt hebben, zullen deze schandvlek voor eeuwig met zich meedragen.

De politici, die dat goud gestolen hebben, hebben op een meesterlijke wijze de publieke opinie opgezet tegen "de privé aandeelhouders die het goud van de Belgen wilden stelen".
Geen enkele privé aandeelhouder heeft ooit gevraagd om ook maar één kilogram goud te verkopen!
De privé aandeelhouders hebben altijd gewild dat het goud bij de NBB zou blijven om voldoende reserves te hebben in momenten van crisis.
Op het moment dat de onbestaande meerwaarden op een illegale manier naar de Schatkist versluisd werden, hebben de privé aandeelhouders wel gevraagd waarom zij de 20% niet kregen waarop ze recht hadden.

In het verhaal over de roof van het goud van de NBB moet iedereen goed begrijpen dat iedere Belg het slachtoffer was van deze afschuwelijke misdaad. De Belgen verloren 861 ton goud die eigendom waren van het Belgische volk, de privé aandeelhouders van de NBB werden bijkomend beroofd van de 215 ton die hen toebehoorde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten