zaterdag 31 mei 2014

Mysterie opgelost?

Ik heb nooit begrepen waarom ik bij de N-VA op een bijzonder vuile manier geliquideerd werd.  Het onwaarschijnlijke verhaal van mijn schrapping als lid publiceerde ik enkele weken geleden op deze blog. Vandaag verscheen er in De Tijd een artikel genaamd "De oorlogsmachine van Bart De Wever" en daarin vinden we volgende passage:

"Na de overwinning in 2010 zag De Wever in dat het zo niet verder kon.  Hij gaf Piet De Zaeger de opdracht een organisatie die naam waardig uit te bouwen.  De Zaeger: 'Ik ben meteen beginnen aanwerven.'  Het valt op: veel van de mensen die vandaag aan de touwtjes trekken, zijn er toen bijgekomen.  In de eerste plaats geldt dat voor Guy Clémer, het hoofd van de studiedienst en volgens vriend en vijand een klasbak.

"Hij is een van de geheime wapens van onze partij", zegt Hendrik Vuye, professor staatsrecht aan de universiteit van Namen, die ook bleef plakken na de onderhandelingen, waaraan hij als extern expert voor de N-VA deelnam.  "Clémer is een cijferman, niemand kent de finesses van de financieringswet zo goed als hij.  Maar los van dat heeft hij ook een indrukwekkend netwerk.  Hij werkte bij Voka en was een tijdlang hoofdeconoom van Guy Verhofstadt.  Hij is lid van de Hoge Raad van Financiën en heeft goed banden met Luc Coene (Nationale Bank) en het bedrijfsleven."

Bij de mensen die in de leeuwenkuil van de N-VA werken, is ook een anoniem topbankier die al jaren hand-en spandiensten aan de N-VA levert.

Gelet op mijn strijd tegen de Nationale Bank en de vuile oorlog met KBC-CERA komen er nu misschien enkele ontbrekende stukken van de puzzel bovendrijven.

Als die anonieme topbankier zetelt in de raad van bestuur van KBC en de topman van de N-VA studiedienst (Guy Clémer) de voormalige hoofdeconoom van Guy Verhofstadt was die goede banden heeft met Luc Coene begint één en ander zin te krijgen.

Professor Hendrik Vuye kreeg volgens een betrouwbare bron in 2011, als compensatie voor de benoeming van Luc Coene tot gouverneur van de Nationale Bank, de verzekering dat hij in de loop van 2014 directeur zou mogen worden bij diezelfde NBB.

Gelet op de verkiezing van professor Vuye lijkt dit laatste niet evident doch als Norbert De Batselier, onmiddellijk na zijn aftreden als voorzitter van het Vlaams Parlement onafhankelijk directeur kon worden bij de Nationale Bank moet dat voor kamerlid Vuye uiteraard ook wel lukken.

Als voor deze hogere belangen dan een lid moet geliquideerd worden op een manier die totaal tegen de statuten van de partij ingaat: so what?

Boeiend verhaal, wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten