maandag 19 mei 2014

Het CERA griezelverhaal!

Opgelet: dit verhaal schetst hetgeen gebeurd is, er wordt hier niet op een paar honderd miljoen gekeken!

In 1998 fusioneren CERA en Kredietbank en het establishment had het volgende besloten: de CERA vennoten kregen 5% van hun eigendom uitgekeerd en de overige 95% zouden beheerd worden door een aantal rijkelijk betaalde uitverkorenen die dit coöperatief patrimonium zouden beheren in het algemeen belang. Van de +/-500.000 CERA vennoten gingen er enkele honderden (ongeveer 0,1%) niet akkoord en zij spanden een procedure in via meester Modrikamen. Dankzij deze 500 (afgerond) vennoten gingen de grote bonzen van CERA vrij vlug akkoord om de vennoten ongeveer 50% van hun eigendom toe te kennen. De overige 50% zou onder toezicht van de kundige uitverkorenen geplaatst worden.

KBC is geboren en het bedrijf doet het buitengewoon goed. De successen stapelen zich op en dankzij kapitaalgarantiefondsen, overnames en CDO's allerhande swingen de kunstmatige winsten de pan uit en in 2007 besluiten de hoge heren van CERA om een illegale lening van 600 miljoen euro aan te gaan bij KBC om ongeveer 6 miljoen KBC aandelen bij te kopen.

Goed opletten: we spreken hier over goede huisvaders die alle centen van meer dan 400.000 vennoten in één en hetzelfde bedrijf belegd hebben en die vervolgens illegaal 600 miljoen euro gaan lenen bij datzelfde bedrijf om nog meer aandelen van datzelfde bedrijf bij te kopen. Als je zoiets doet als particulier verklaart men je voor gek, als je dat doet als vetbetaalde bestuurder van een coöperatieve noemt men dat goed bestuur. Onder druk van mijn kritiek zal men deze operatie steeds als een daad van deugdelijk bestuur bestempelen en de lening als legaal. Doch op dat moment in de geschiedenis was het in de Belgische wetgeving nog steeds verboden aan beursgenoteerde bedrijven om geld te lenen aan aandeelhouders om aandelen van dat bedrijf bij te kopen. Later zal deze wet gewijzigd worden om de aandeelhouders van DEXIA (Arco & co) toe te laten om geld te gaan lenen bij DEXIA om in te schrijven op een kapitaalverhoging van DEXIA. We weten ondertussen allemaal hoe dat avontuur is afgelopen voor de ARCO vennoten.

Gedurende jaren blijf ik met alle macht protesteren tegen deze illegale leningen en het feit dat KBC kunstmatig hoge dividenden uitkeert om CERA en KBC Ancora, die eveneens 600 miljoen euro bij KBC geleend hadden om KBC aandelen bij te kopen, kunstmatig overeind te houden. Gedurende al die jaren word ik afgeschilderd als de dorpsidioot die geen verstand heeft en die niet begrijpt hoe belangrijk die KBC aandelen zijn voor de toekomst van de CERA vennoten.

Tot CERA vorig jaar 18.150.000 KBC aandelen verkoopt om het grootste deel van haar schulden te vereffenen. De aandelen worden verkocht tegen ongeveer 38 euro per stuk. Samengevat:

In 2007 koopt CERA illegaal ongeveer 6.000.000 KBC aandelen met een illegale lening van 600 miljoen euro;

In 2013 verkoopt CERA 18.150.000 KBC aandelen om het grootste deel van die illegale lening terug te betalen;

Rekening houdend met de betaalde intresten sedert 2007 kost deze zelfmoordoperatie CERA ongeveer 13 miljoen KBC aandelen;

Voor ieder van de 400.000 CERA vennoten bedraagt de kost rechtstreeks ongeveer 33 KBC aandelen!!!!!!!

Hierbij wordt geen rekening gehouden met het geweldige verlies dat KBC Ancora, dankzij haar illegale lening van 600 miljoen euro, in dit verhaal te slikken kreeg en laat ons daarbij niet vergeten dat CERA nog steeds bijna 59% van de aandelen van KBC Ancora bezit!!!!! Een hallucinant verhaal dat iedere verbeelding te boven gaat doch de verantwoordelijken zitten nog steeds op dezelfde plaats als waar ze zaten toen ze dit onheil aanrichtten.

Wie komt mij helpen om op de algemene vergadering van CERA op zaterdag 7 juni een eind te maken aan dit bedrog?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten